Van idee naar prototype naar product.

U heeft al jaren een idee over een technisch product, of al tijden een technisch product binnen uw bedrijf wat net niet doet wat u wilt.
Hoe mooi zou het zijn als uw idee werkelijkheid wordt en het product precies doet wat u wilt?
Er is altijd meer mogelijk dan u vooraf denkt, wij denken hier graag in mee.
Met onze ervaring in de mechatronische wereld zijn wij in staat om technisch complexe producten te ontwikkelen.
Hardware, elektronica en software sluiten wij naadloos op elkaar aan om zo tot een goed eindresultaat te komen.

Het traject

Elk idee is anders, elke wens is anders, daarom is elk traject ook anders. TulpTechniek gaat samen met u voor een eindproduct dat helemaal naar wens is. Het meest belangrijke is dat we vasthouden aan het oorspronkelijke doel van het product. Dit doel bepalen wij samen en wordt de rode draad van het traject.

De start

Allereerst starten we op papier; brainstormen, eisen vaststellen en technische vraagstukken beoordelen. Alle features worden gecategoriseerd; sommige zijn direct noodzakelijk en andere features kunnen worden toegevoegd om het product te optimaliseren. De start is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het traject. Hierin bepalen we samen de richting.

Proof of concept

Nadat alles op papier staat, wordt er een proof of concept ontwikkeld. Hiermee kunnen we de haalbaarheid testen van het product, zowel budget gebonden als functioneel. Het proof of concept is een belangrijk onderdeel in elk traject, hier wordt de werkende basis gelegd van het uiteindelijke product.

Produceerbaar prototype

De volgende fase is het produceerbare prototype. Deze kunnen in grotere oplages worden geproduceerd, met basisfunctionaliteiten of full-option. Dit alles bepalen we in overleg, elk ontwikkeltraject is hier anders in. Het gaat erom dat wij samen zo goed mogelijk kunnen beoordelen of het product aan de eisen voldoet en klaar is voor productie.

Productie

Na uitgebreid testen van het prototype is het product klaar voor productie. Hierin verschilt ook weer elk ontwikkeltraject; sommige producten zijn klaar na enkele kleine aanpassingen van het prototype, andere producten moeten worden voorzien van andere componenten om tot een goede productie te komen.

Heeft u een vraag over productontwikkeling of wilt u eens om tafel?
Vul dan onderstaand formulier in of mail direct naar info@tulptechniek.nl