Real-time inzicht en het verzamelen van waardevolle data over kritische prosessen.

Met de juiste sensoren op de juiste plaats kan snel en efficiënt inzicht worden geboden en kunnen processen automatisch worden bijgestuurd. Of het nu gaat om het slim maken van bestaande apparaten of het compleet ontwikkelen van slimme oplossingen, u kunt er bij TulpTechniek voor terecht.
Samen met u ontwikkelen we een slimme oplossing die precies op uw wensen aansluit.

Ontwerp

Na het bespreken van het idee kan er een eerste ontwerp worden gemaakt. Het doel van de IoT oplossing staat hierbij centraal. Daarnaast worden de noodzakelijke functies bepaald en wordt er gekeken of er een nieuw platform moet worden gebouwd of dat we gebruik kunnen maken van een bestaand platform.

Veiligheid

Met een IoT toepassing worden veel vertrouwelijke gegevens verzameld en deze data moet dan ook altijd veilig worden gesteld. TulpTechniek weet precies hoe alle data versleuteld kan worden verstuurd waardoor alle gegevens veilig worden bewaard.

Connectie

Voor IoT toepassingen en het versturen van data, zijn de afgelopen jaren speciale netwerken opgezet. Wij denken bij het ontwikkelen van IoT devices ook na welke verbinding daarvoor geschikt is. We kunnen hierbij gebruik maken van NB-IoT, Lora, Sigfox, Hyber, Wifi en 3/4G.

Ontwikkeling Hardware

Wij ontwikkelen zelf IoT devices. Soms is het ontwikkelen van specifieke hardware noodzakelijk, maar vaak kan er ook gebruik worden gemaakt van 'universele' hardware. Firmware update over the air is bijna altijd mogelijk. Daardoor kunnen toepassingen snel en gefaseerd uitgerold worden.

Een IoT-Portal, speciaal ontwikkeld door TulpTechniek

Om alle verzamelde data goed onder te brengen en overzichtelijk te kunnen aanbieden aan onze klanten, hebben wij zelf een IoT-Portal ontwikkeld. Deze portal kan volledig naar wens worden aangepast, zodat wij precies aan uw behoeften kunnen voldoen. Ook is het beter controleerbaar dan een portal van een andere aanbieder, doordat de portal in ons eigen beheer is kunnen we snel schakelen.

 • "Generatoren die brandstofverbruik, rendement, locatie en draaiuren doorgeven via de Cloud. Onderhoud inplannen was nog nooit zo makkelijk."

  Machine verhuur

 • "Complete ketelhuizen live monitoren. De monteur heeft de reparatie al gedaan voordat de opdrachtgever de storing heeft opgemerkt.
  Zo voldoet u aan uw SLA"

  Installatie en onderhoud

 • "Pomp-putten die de capaciteit doorgeven en stuwen die op afstand bediend kunnen worden. Nooit meer natte voeten!"

  Water beheer

 • "Wegverlichting die uitgaat als er geen verkeer is en rapporteert wanneer er een lamp defect is."

  Infra

 • "Akkers die vochtigheid en weercondities loggen in de Cloud.
  Aanplanten, sproeien en oogsten kan zo op het juiste moment."

  Agri

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van IoT binnen uw bedrijf?
Wij staan u graag te woord en nemen de tijd.
Maak gebruik van onderstaand contactformulier of mail direct naar info@tulptechniek.nl